• Snelle levering
Blog archief
RSS

Blog

Ronde eettafels van mangohout

 

 

Mangohouten ronde eettafels; wanneer haal jij er een in huis?

Op zoek naar de perfecte ronde eettafel? Yels.nl heeft precies wat je zoekt! Ronde eettafels zijn hip, maar ook extreem praktisch. Wanneer je kiest voor meubels met ronde vormen, creëer je een zachte en warme woonstijl. Nodig je regelmatig mensen uit om te komen eten? Aan een ronde eettafel schuif je gemakkelijk een paar extra stoelen aan. Hierdoor is er altijd voldoende plek voor iedereen. Een ronde eettafel is dus een echte must have in 2021!

De tafel voor het hele gezin 

De ronde vorm van deze tafels brengen een warme en gezellige sfeer in huis. Een ronde tafel is perfect voor in de hoek van een kleinere ruimte of als centerpiece in een grote ruimte. De eettafel is een belangrijk onderdeel van het interieur. Bij een ronde tafel, kan iedereen elkaar aankijken. Ideaal voor een chique diner, maar ook voor een kopje thee of een spelletjesavond. Ronde tafels kunnen van een alledaagse tafel makkelijk worden omgetoverd tot een fancy diner tafel. 

Mangohout

Veel van deze prachtige ronde eettafels worden gemaakt van mangohout. Steeds meer mensen willen meubels van mangohout kopen. Bij Yels.nl begrijpen we dat volkomen, want het is een bijzonder trendy houtsoort met een warme, stoere uitstraling. Maar, hoe worden deze tafels eigenlijk gemaakt? 

Mangohout komt natuurlijk van de mangoboom. Deze boom komt oorspronkelijk uit Azië, en groeit uitsluitend in tropische klimaten. De mangoboom blijft het hele jaar door groen en verliest zijn bladeren niet. In sommige gevallen kan een mangoboom wel tot 40 meter hoog worden! 

Mangohout is een zeer duurzaam hout omdat het een restproduct is van de mango plantages. Er worden geen bossen gekapt speciaal voor de productie van meubilair, de mangobomen worden na een aantal jaren gekapt omdat ze niet genoeg vruchten meer produceren. De nieuwe bomen groeien hard en geven in hun eerste jaren veel vruchten, maar die productie neemt na verloop van tijd steeds verder af. Mango Boeren vervangen daarom na verloop van tijd die bomen door nieuwe exemplaren, omdat dit financieel interessanter voor hen is. De bomen die hun werk gedaan hebben, worden dus gekapt en hergebruikt om te verwerken tot deze schitterende eettafels.

Mangohout is dus niet alleen een esthetische, maar ook een verantwoorde keuze. Door te kiezen voor een mango houten eettafel, ben je zeer duurzaam bezig.

Hoe kun je mangohout het beste behandelen?

Onze Carmin Leon mango houten tafels zijn van te voren behandeld met een doorzichtige lak. Deze lak beschermt het hout tegen vocht en vlekken. Natuurlijk wil je zo lang mogelijk genieten van deze tafel; er zijn een paar dingen die gedaan kunnen worden om de natuurlijke kwaliteit van de tafel te behouden. 

  • Gemorst water of andere vloeistof direct op te vegen en het tafelblad vervolgens goed te drogen.

  • De tafel af te nemen met een droge of licht vochtige doek, om vlekken, stof of etensresten te verwijderen na gebruik. 

  • Na verloop van tijd het hout eventueel te behandelen met onze hiervoor bedoelde producten.

Sfeer creëren 

Deze mango eetkamertafels die nu helemaal on-trend zijn, kunnen perfect gestyled worden met andere diverse producten uit onze webshop. Denk bijvoorbeeld aan leuke stoffen eetkamerstoelen. Door de neutrale kleuren van deze tafel, kan bijna elke kleur perfect worden gecombineerd. Een andere gave manier om deze tafel te combineren is door middel van een grote hanglamp boven de tafel.  

Mango houten meubelen lenen zich zeer goed voor een industrieel interieur omdat het mangohout een zeer stoere uitstraling heeft. De meubelen van mangohout worden vaak gecombineerd met metalen elementen en frames.

Ben jij inmiddels net zo enthousiast geworden over deze tafel als wij? De Carmin Leon eettafel rond is beschikbaar in 130 cm, 140 cm en 150 cm, heeft een industriële uitstraling maar zorgt tevens voor een gezellige en warme ruimte waar je met het gehele gezin lekker van de maaltijd kan genieten.

Volg al onze trends via onze social media kanalen! Vind ons op @yels.nl 

 

Heb je nog vragen over onze producten? Wij zijn elke werkdag telefonisch bereikbaar op 085 210 3401, van 09:00 tot 17:00 uur. Ook zijn wij te bereiken via Instagram of Facebook. Vind ons op @yels.nl!

 Algemene voorwaarden Privacy policy